Voordat je kindje geboren wordt, ben je vaak al op zoek naar dat eerste leuke pakje in maat 50/56. Zo anders is het wanneer je kindje prematuur of dysmatuur geboren wordt, en je opeens babykleding nodig bent in een heel klein maatje. Sommige extreem prematuur geboren baby’s dragen maat 32 of misschien nog kleiner.

 

Wat ik zelf belangrijk vond, na de geboorte van onze dochter, was veiligheid van de producten voor mijn kinderen. Natuurlijk vond ik dat tijdens de geboorte van onze a-terme geboren zoons ook, maar na een ziek kindje wordt gezondheid, hygiëne en veiligheid ineens een big issue. Althans, bij mij wel. Alle baby’s, maar met name te vroeg geboren baby’s, zijn erg kwetsbaar en gevoelig. Daarom zijn die eerste producten voor je baby zo belangrijk.

De eerste week hoefde onze dochter nog geen kleertjes aan in de couveuse. We hadden nog even tijd om prematuurkleding te zoeken, maar ik vond het best lastig om betaalbare, fijne en veilige kleding voor prematuren te vinden. Gelukkig kregen we een leuk prematuur pakje in maat 44. Ik was met name op zoek naar wikkeltruitjes, wikkelrompers of kimono’s in verband met haar sondevoeding, infuus en snoertjes. Daarom heb ik in de webshop speciaal gelet op deze factoren van babykleding. Baby’s hebben veelal moeite met warmteregulatie en katoen is een fijn, ademende stof. Het is zowel warm als luchtig.  De kleding in de webshop is gemaakt van biologisch katoen. In de kleding zitten dus geen chemische en schadelijke stoffen en is er alleen gebruik gemaakt van natuurlijke kleurstoffen. Ook zie je keurmerken op de kleding. Het GOTS keurmerk wil zeggen dat de materialen van biologische oorsprong zijn, dat er ook rekening is gehouden met een veilige werkomgeving voor de kledingmakers en met de milieubelasting. OEKO-TEX wil zeggen dat de kleding van is gemaakt zonder gebruik van schadelijke stoffen, maar dat er niet per se is gelet op de werkomstandigheden van de makers. Daarom verkies ik het GOTS keurmerk.

 

De babykleding en prematuurkleding of dysmatuurkleding in de webshop is (tot nu toe) afkomstig van de merken Fixoni, Little Bee, Under the Nile en Apple Park. Alle kleding in de maten 32 t/m 62 voor zowel prematuur / dysmatuur en baby shop je nu met korting.