Soms weet je van te voren dat je kindje na de geboorte een langere tijd in het ziekenhuis moet verblijven. Maar soms moet je direct na de geboorte helaas onverhoopt met spoed naar het ziekenhuis en heb je je hoofd niet staan bij alles wat handig is om mee te nemen.

Wanneer er een klein beetje ruimte en besef komt dat je langer moet verblijven in het ziekenhuis en/of Ronald McDonaldhuis, komt er een moment dat je beseft dat je niet alle producten bij je hebt die je zou willen hebben. Of weet je gewoonweg niet wat je allemaal tegen gaat komen en wat je nodig gaat hebben. Daarom heb ik op een rijtje gezet welke producten praktisch en veilig zijn voor je kindje en voor jou als ouder.

  • Babydeken. Met name in academische ziekenhuizen worden bedjes fleurig(er) aangekleed om het klinische proberen weg te halen. Toch is het fijn wanneer je een vrolijke, eigen deken kunt gebruiken, om de kamer meer ‘eigen’ te maken. Daarom heb ik de prachtige dekens van Kokadi. Deze dekens zijn iets zwaarder door de vier lagen vegan biologisch katoen en viscose, waardoor je kindje een gevoel van geborgenheid krijgt. Overleg altijd wel eerst met de kinderarts of je een eigen deken mag gebruiken. Er zijn twee prachtige kleuren beschikbaar: Marie in Wonderland en Max in Wonderland
  • Buideltop. Je kindje zelf kunnen vasthouden, bij je houden is niet zo vanzelfsprekend wanneer hij of zij op de NICU verblijft. Iedere dag wordt er afgewogen of het medisch verantwoord is om te buidelen met je baby. Dan komt eindelijk het moment dat je met je kindje mag buidelen. Buidelen stimuleert borstvoeding en heeft vele voordelen voor de gezondheid van je baby (zie blog over buidelen). De buideltop helpt je bij het handsfree buidelen, zodat je met beide handen je baby makkelijker bij je kan houden. Deze handige buideltop is in verschillende maten.
  • Kolf bh. Borstvoeding en kolven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden wanneer je kindje prematuur / dysmatuur geboren wordt. Te vroeg geboren baby’s zijn vaak nog niet in staat zelf te drinken en de enige manier om je baby van borstvoeding te voorzien is door te kolven. Deze duurzame en van biologisch katoen gemaakt kolf bh is dan ook een echte must have. Want laten we eerlijk zijn, kolven terwijl je je baby niet bij je kunt houden, is zwaar. Hierdoor kun je handsfree kolven en dat geeft je zoveel rust tijdens het kolven. Deze organic kolfBH is in twee verschillende maten beschikbaar.
  • Kleine maatjes. Het vinden van leuke prematuur / dysmatuur kleding is niet altijd makkelijk, helemaal niet gemaakt van biologisch katoen. Fixoni, Under the Nile en ApplePark hebben leuke kleertjes voor de allerkleinsten vanaf maat 32. Biologisch katoen is ademend, waardoor je kindje niet overhit raakt, maar wel warm blijft. Ook kun je lekker combineren met leuke broekjes, rompers en pakjes. Bekijk hier alle kleine maatjes.
  • Natuurlijke lip- en huidbalsem. Tijdens de bevalling en daarna hebben vrouwen vaak last van droge lippen. Een bevalling kost namelijk ontzettend veel energie en je verliest vaak veel vocht. Daarom is deze heerlijke balsem met alleen biologische ingrediënten onmisbaar in je ziekenhuiskoffer. Shop het hier
  • Verzorgingsproducten voor papa. Wanneer je kindje in het ziekenhuis verblijft (eventueel met je partner) en jij als vader thuis of in het Ronald McDonaldhuis moet verblijven, wil je ook voor jezelf zorgen. Daarom zijn er de heerlijke, natuurlijke producten van Kaerel, zoals douchegel en scheergel. Zo blijf je heerlijk fris en zorg je goed voor je huid en lichaam door het te verzorgen met veilige ingrediënten. Shop alle Kaerel producten voor papa hier
  • Dit laatste geldt ook voor de natuurlijke deodorant van We Love the Planet. Met name de ‘So sensitive’ is erg prettig, omdat het een neutrale geur heeft en daardoor niet vervelend voor je baby. Deze unisex deodorant is ook nog eens makkelijk mee te nemen en daarnaast ook in andere varianten verkrijgbaar. Bekijk alle varianten hier.

Deze praktische en biologische producten zijn ook leuk om te geven als kraamcadeau.